event


INNOVATIE AVOND 2.0


Bekijk het volledige programma. Een beschrijving van de inhoud van de verschillende workshops vindt u onderaan deze pagina. 

Workshops

Robots als collega's

by FLACRA


Vandaag de dag zijn er zeer veel robots die gebruikt worden op de werkvloer. Veelal komen deze robots in direct contact met mensen of moeten mens en robot zelfs samenwerken. Hoe verloopt deze samenwerking nu en hoe moet en zal deze samenwerking er in de toekomst uitzien? Op deze vragen gaan we dieper in tijdens deze workshop.


FDM 3D-printing duurzamer maken via innovatieve oplossingen

by Innovived


FDM 3D-printing is een productietechnologie met als doel prototyping en/of het produceren van voorwerpen die niet via de klassieke methodes geproduceerd kunnen worden. Ondanks dat deze technologie al enkele decennia bestaat, is deze nog niet volledig geoptimaliseerd op vlak van duurzaamheid. Innovived heeft hier afgelopen academiejaar al op willen inspelen, maar er zijn ongetwijfeld nog tal van andere mogelijkheden. Denk tijdens deze brainstorm samen met ons na over nieuwe innovatieve oplossingen.


Solar spirit in partnerbedrijven

by Agoria Solar Team


Net als de andere teams werkt het Agoria Solar Team succesvol samen met heel wat bedrijven. Toch leidt niet elke nieuwe partnership tot een langdurige samenwerking. Daarvoor bestaan er verschillende  redenen. Uit onze ervaring blijkt dat de betrokkenheid binnen het bedrijf met het teamproject een belangrijk element vormt. Maar hoe zorg je ervoor dat een teamproject leeft binnen partnerbedrijven? Hoe bereik je dat elke werknemer trots is om te werken bij een bedrijf dat een groen project ondersteunt? Dat zijn enkele voorbeelden van vragen die wij hopen op te lossen tijdens deze sessie.


Energieopslag op wijkniveau

by CORE


België roept harder dan ooit te voren om een vlotte energietransitie. Met de huidige problematiek kan ze er niet snel genoeg komen. Er zijn echter nog een aantal obstakels te overwinnen als we volledig willen overschakelen op duurzame energie. Energieopslag is een van de sleutels naar zo'n succesvolle overgang. Graag brainstormen we dan ook met jou over welke kansen nog onbenut zijn en hoe CORE die kan exploiteren om de transitie een duwtje in de rug te geven.


Mogelijkheden en beperkingen van semi-actieve ophanging, machine learning en andere technologieën in een autonome racewagen

by Formula Electric Belgium


We horen steeds vaker over de mogelijkheden van artificiële intelligentie, slimme auto’s, auto’s die met elkaar praten, etc. Wat zijn de praktische overwegingen en struikelblokken? Hoe ver kunnen we de elektronica duwen en wat zijn de mechanische of voertuig-dynamische gevolgen? Welke innovaties zijn er nu juist mogelijk in een racewagen en zijn deze ook inzetbaar in andere sectoren?


Would you engineer babies to be resistant to HIV?

by iGEM


Get into the skin of a synbio scientist and create your own genetically engineered organism resulting in improvement of function. Will you decide to help the world or will you reconsider?


Ondernemende personen matchen, hoe doe je dat?

by Luc Vandeurzen (KU Leuven)


Je broedt al even op een technologisch innovatief idee. Er lijkt zeker een business case in te zitten en misschien is je idee wel het experimenteren met een start-up waard? Of misschien raast het ondernemersbloed door je aderen, maar zit je net op een kabbelend zijspoor met je ondernemersproject. Een extra paar handen, een vers idee of een instap in een lopend project zou welkom zijn. Hoe vind je die andere ondernemende student of ervaren ondernemer? In deze workshop zoeken we oplossingen voor de ondersteuning van ondernemende personen in hun zoektocht naar samenwerking en partners, i.h.b. tijdens de pre-startersfase van hun project. 


Hot topics & future trends: innovation challenges

by Technovation Hub


Wil jij mee bepalen wat de hot topics & future trends zijn? Voor een nieuw initiatief - de innovation challenges - gaan wij via deze workshop op zoek naar industriële en maatschappelijk relevante uitdagingen. Interdisciplinaire studententeams zullen binnen deze innovation challenges samenwerken met als einddoel een mock-up of prototype. Graag horen wij van jou welke thema's zeker aan bod moeten komen tijdens de allereerste editie van de innovation challenges.

 


Een initiatief van